Koeltechniek Van Driessche Social Media

info@vandriessche-nv.be

09 357 43 39

 

Ombouw koelinstallaties

De ombouw van HCFK-koelinstallaties is verplicht

Sinds 1 januari 2015 is het gebruik van HCFK’s verboden. Dat betekent dat u oude koel-, vries- en airconditioninginstallaties moet laten ombouwen tot HFK-installaties. Europa dringt zo de schadelijke uitstoot van fluorkoolwaterstoffen terug. Overtredingen worden streng gesanctioneerd. En het besluit stelt ook regels voor lekdichtheid, de registratie van F-gassen, terugwinning, vernietiging, opleiding, certificering, enzovoort.

Ombouw van koelinstallaties volgens de regels van de kunst

Koelinstallaties die nog werken met HCFK’s of synthetische gassen moeten zo snel mogelijk omgebouwd worden tot koelinstallaties met reglementaire gassen of retrofitte HFK’s. Koelen, vriezen, drogen of bevochtigen, ... Van Driessche nv selecteert de voordeligste en efficiëntste ombouwoplossing voor uw koelinstallatie. Bovendien krijgt u alle ondersteuning die u nodig hebt: logboeken en lekteksten, drukattesten en koelmiddelenhuishouding.

Ombouw van uw koelinstallaties, inclusief het papierwerk

Bij de ombouw van uw koelinstallaties krijgt u een totaaloplossing. Wij voeren uw oude gassen af, zorgen voor de reglementaire verwerking ervan en bezorgen u de bijbehorende certificaten. Wij bouwen uw bestaande koelinstallaties om tot nieuwe installaties die werken met de koelmiddelen freon en/of ijswater. En wij helpen u met de aanvraag van uw certificaten en ander papierwerk, want bij de ombouw van uw koelinstallaties komt heel wat administratie kijken.

Lees hier de volledige wettekst

Ontdek onze koel- en vriesinstallaties, koelcellen en droogkamers.

 

Van Driessche NV 2019 © - Algemene verkoopsvoorwaarden - Privacy en veiligheid - Webdesign by ozalith.be